Etienne van Rattingen - Natuurfilosoof & Gezondheidscoach

PREPPEN? Hier wordt u wijzer

Soms is het gewoon een uitdaging om te denken en te filosoferen over welke gevaren er allemaal boven ons hoofd kunnen hangen. In feite kan er van alles gebeuren in een land. We hadden recente zelfmoordaanvallen van een paar onnozelaars die zonodig zichzelf wilden vereeuwigen om eenmaal in hun ongelukkige, ongemotiveerde, saaie leven als held te worden gevierd. Een metrostation en een luchthaven als doelwit? Volgende keer is het misschien een elektriciteitscentrale! Wie weet zit dan de helft van BelgiŽ zonder stroom en niemand kan zeggen voor hoelang! Nu, ik ga niet afwachten om te weten tot welke helft ik behoor! Een mooie uitdaging om eens te denken hoe we zoiets op gezinsniveau gemakkelijk kunnen doorkomen.

Voorbereid zijn op het ergste

Preppen betekent niets anders dan je voorbereiden op allerlei onbekende situaties die je gewoon elk moment van de dag kunnen overvallen. Sommigen bereiden zich voor op het eind der tijden, anderen op allerlei verschillende situaties en de manier waarop deze het dagelijkse leven ontzettend kunnen verstoren. Neem een situatie in Griekenland als voorbeeld. Van de ene op de andere dag niet meer geld krijgen uit de automaat dan 65 euro per persoon per week. Wat ga je doen? Hoe ga je tekorten aanvullen? Hoe bescherm je jezelf en je gezin tegen eventuele relletjes, berovingen? Wat als deze relschoppers ook de plaatselijke supermarkten leegroven? Ben je hierop voorbereid en wat ga je eraan doen om je voor te bereiden. Bedenk dat zulke maatregelen voor ZEER LANGE TIJD ZIJN!

quote.... geen elektriciteit SHIT en nu .... unquote

Wat doe je als de elektriciteit voor langere tijd uitvalt? Denk door! Wat kun je niet meer zonder elektriciteit? Je kunt niet meer wassen, hebt geen licht meer, geen stromend water, geen CV en geen pelletbrander dus geen verwarming, elektrische rolluiken gaan niet meer naar beneden of naar boven. Maak een planning hiervoor. Rellen, overvallen en leegroven van winkels. Hoe bescherm je jouw gezin hiertegen? Is je huis voldoende beveiligd? Heb je alle noodzakelijkheden in huis om langere tijd te overleven zonder het huis uit te moeten?

Dat is 'preppen'. Niets anders. Geen geheim. Preppen is overleven in huis. Tegelijkertijd bescherm je jouw gezin en je huis tegen alles wat er kan gebeuren of wat je kan overkomen. IS je huis voldoende beveiligd? Een alarm? Dat is je reinste kolder. Als het alarm afgaat dan zitten de bandieten al in huis. Daarbij, geen elektriciteit, geen alarm. Wel? DENK! En denk voor jezelf!

IS UW HUIS EIGENLIJK WEL BEVEILIGD?